Mezitli Anaokulu


Vizyon: Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak. 1-Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, yurt ve bayrak sevgisi olan, gelişmeye açık, manevi ve kültürel değerlere bağlı bireyler yetiştirmek. 2-Çocukların bireysel farklılıklarını dikkate alan eğitim anlayışı benimsemek. 3-Rahat, güvenli, huzurlu, ilgi çekici uyarıcıların olduğu bir ortamda öz güveni yüksek, kendisine ve çevresine saygılı, yaşama bağlı mutlu bireyler yetiştirmek. 4-Çocukların yaparak, yaşayarak, kendini baskı altında hissetmeden özgürce hareket edebilecekleri eğitim ortamı hazırlamak. 5-Tüm kişisel ve mesleki gücümüzü çocuk için, çocuklarla birlikte, çocuklardan yana kullanmak.

Misyon: Öğrencilerimize çağdaş bir eğitim vermek, bireysel ilgi ve yeteneklerini keşfedip kendilerine en uygun şekilde rehberlik ederek bir sonraki eğitim aşamasına sağlam adımlarla donanımlı bir şekilde özgüvenli devam etmelerini sağlayarak Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen insanlar yetiştirmek. 1-Dünyada uygulanan okul öncesi eğitim modellerini uygulayarak yaratıcı bireyler Yetiştirmek. 2-Okul öncesi eğitimi eğitimin önemli basamağı haline getirmek. 3-Çocuklarımızı değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayabilen bireyler olarak yetiştirmek. 4-Alanımızda örnek gösterilen bir kurum olabilmek.

Başarılar: Mezitli Anaokulu 2016 yılından itibaren eTwinning projeleri yürütmektedir. Birçok projeden Ulusal ve Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. 2021 yılında “eTwinning Okulu” ünvanı almaya hak kazanmıştır. Yapılan projelerde stem eğitimi, geri dönüşüm farkındalığı kazandırma, atık malzemeleri değerlendirme, bilinçli tüketici olma, ilkokula hazırlık çalışmaları, kodlama çalışmaları gibi çeşitli aktivitelere yer verilmiştir. Okulumuzda 2017/2018 döneminde “Kaynaştırma Eğitiminin Avrupa Boyutunda İncelenmesi” Erasmus K1 projesi yürütülmüştür. 2021/2023 yılında halen yürütmekte olduğumuz K210 (We are a Big Family) ve K220 (Explore, Learn and Project our World) projeleri mevcuttur. Bu projelerle okul öncesi eğitimin okul dışı ortamlarda incelenmesi ve farklı yaklaşımları benimseme çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca kapsayıcı eğitim çalışmaları ile Avrupalı ortaklarla farklı deneyimler elde etmekteyiz. Okulumuz yapmış olduğu başarılı çalışmalarla “Beyaz Bayrak” ödülü almıştır. Ayrıca “Kızılay” ve “ Okulum Temiz” belgeleri ile de ödüllendirilmiştir.

Saatler: 07:30-17:30
Isınma: KLİMA
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 03243572855

Belgegeçer - (324) 357 2855

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://mezitlianaokulu.meb.k12.tr

Adres - Fatih Mahallesi Babil Caddesi Sanatevi Yanı Mezitli/MERSİN

Öğretmen :18
Öğrenci :378
Derslik :7
Kütüphane Kitap Sayısı :1550
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İKİLİ

Yerleşim Yeri - FATİH MAHALLESİ BABİL CADDESİ SANATEVİ YANI MEZİTLİ / MERSİN

Adres - Fatih Mahallesi Babil Caddesi Sanatevi Yanı Mezitli/MERSİN

Ulaşım TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERKEZ İLÇEMİZ MEZİTLİ de BULUNAN OKULUMUZ İL MERKEZİNE 10 KM UZAKLIKTADIR