´´14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ´´

21.11.2018 382

´´14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ´´ linkini takip edebilmeniz için paylaşıyoruz...

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI´na  bağlı okul ve kurumlarda "Türkiye Diyabet Kontrol Programı" ve "Türkiye Obezite Kontrol Programı" kapsamında, çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okul/kurumlarda bakımı konularında eğitim ve farkındalığın sağlanması, çocuklarda şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması faaliyetleri yolu ile sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla; Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında 2017 yılında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı´nın "Çocuklarda Diyabet" , "Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme" ve "Çocuklarda Diyabet Kamu Spotu" konulu eğitim videolarına verilen linkten ulaşabilirsiniz.